Bröllopet ska vara en av de dagar i livet som man minns och som blir så bra som man bara kan tänka sig. Förutom att få ett barn anser många att ett bröllop är en av de viktigaste delarna i livet. Men hur ska man då tänka när det kommer till vett och etikett.

För alla osäkra själar där ute så finns det stor hjälp man kan få. Detta genom kvinnan som heter Magdalena Ribbing. Etikspecialisten och för många människor en gudinna när det kommer till hur man ska bemästra en rad olika situationer. Oavsett om man vill få hjälp med mat till festen i Göteborg genom bra catering, klädval till kyrkan eller till hur man ska konversera vid bordet på bästa sätt så har Magdalena svaren.

Utgå från dig själv

http://www.dreamstime.com/-image15149794När det kommer till bröllop är det otroligt enkelt att snöa in sig i olika magasin och kolla på hur andra har byggt upp sina bröllop. Detta kan självfallet ge mängder av inspiration, men det kan även skapa en stor ångest och göra en mer förvirrad. För vad som är viktigt att tänka på är att man måste utgå från sig själv som par och vad det är man vill få ut och vilken känsla man vill väcka – förutom kärlek. Det är en personlig dag, och då är det fint om man vågar göra sitt bröllop på sitt eget vid. Att lyfta fram sina personligheter. Man behöver inte lägga ner flera miljoner som stjärnorna gör för att bevisa sin kärlek. Det är trendigt med budgetbröllop och så länge man själv är nöjd kan det inte bli fel.

Några universella etikettsregler när det kommer till denna dag är att tänka på att man som gäst inte ska bära färgen röd på sina kläder, man bör inte bli för alkoholpåverkad och man ska gärna inte hålla ett för pinsam tal till brudparet – men där ska man självfallet känna av stämningen.