För att anordna en fest krävs inte alltid en speciell anledning. Det kan räcka gott med att man vill samla sina vänner och få några fina presenter på köpet. Men hur fixar man då en bra fest?

Det finns en del högtider då man får presenter bara för att man är den man är. Exempelvis är en sådan högtid fars dag, mors dag och födelsedagen. Sedan finns det ju även de högtider då alla får presenter, som till exempel julafton. För att få presenter resterande dagar om året måste man jobba lite mer. Då gäller det att bjuda in till någon form av kalas, tillställning eller fest. Men hur anordnar man då en fest enligt festproffsens alla regler?

Planera i förväg3539055-invigning-av-konferens-1 (1)

Till att börja med handlar det mycket om planering när man ska anordna en fest, oavsett hur stor festen kommer att vara. Det kan vara bra att göra någon form av checklista på allt som ska ordnas inför festen, som man vartefter kan boka av. Att planera allt så detaljerat kan låta lite överkurs men proffsen säger att ju mer i ordning och uttänkt en fest är, desto bättre blir den. Det blir nämligen lättare för den som är värd att kunna njuta och ha kul tillsammans med sina gäster om allt redan är planerat och gjort på förhand.

Ha tema på festen

Ett annat tips för att göra festen riktigt bra är att ha ett tema på festen. Då kan man dekorera och pynta utefter temat. Man kan även servera mat och godsaker som passar till temat och gästerna kan komma klädda enligt temat. Ett tema gör det helt enkelt lättare att ta olika beslut när man fixar festen. Handlar det om något så enkelt som en sommarmiddag, kan man exempelvis välja temat vitt. Då kan man duka i vitt och klädkoden kan vara ”vitt från topp till tå”. Något som är väldigt positivt med att just ha en sommarfest är att maten inte behöver vara så tung, påkostad och komplicerad att göra. Det räcker gott med någon fräsch förrätt med skaldjur, en god och matig sallad till varmrätt och en klassisk svensk jordgubbstårta till efterrätt.