Det är lite konstigt att en genre som uppfanns av engelsmän som vill vara så anonyma som möjligt håller på att få sin första megastjärna à la Tiesto. Men så är det alltså. Dubstep, som från början var grimens mer allvarliga, i stort sett instrumentala storebror, har fört 23-årige Sonny Moore över nästan hela världen, med sin uppdaterade, housiga och framför allt väldigt partyinriktade dubstep, som inte har särskilt mycket att göra med Burial och liknande artister. Det är dock inte under sitt dopnamn som Moore blivit känd, utan som Skrillex, och han har än så länge tagit världen med storm. Kanske är Skrillex 2010-talets första stora stjärna, och kanske kommer vi att se fler artister av hans typ.

Skrillex verkar också vara den kanske första man någonsin som blir en större stilikon för tjejer än för killar. Ska man tro sajten Girls That Look Like Skrillex: strunta i att skaffa kontaktlinser och istället skaffa lite större glasögon. Sedan rakar de av sig håret på ena sidan av huvudet, och färgar resten svart. De flesta skaffar också piercings i över- eller underläppen.

Här kan du se hur det såg ut när Skrillex spelade på Arenan i Stockholm tidigare i veckan.

Dagens Nyheters Fredrik Strage gav spelningen en femma i betyg, och liknade Skrillex vid en amerikansk regissör som gjorde en actionfilm av en något svår europeisk film. Det är bara att hålla med efter att ha sett klippet.